fbpx
BiH, Vijesti

Zvizdić o porukama veleposlanika Nelsona: On je prijatelj BiH

Off 34
Foto: Arhiv

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić izrazio je zadovoljstvo porukom koju je u četvrtak uputio veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson tijekom prvog obraćanja bh. javnosti.

– Poruka veleposlanika Nelsona je bila jasna i nedvosmislena, i predstavlja nastavak kontinuirane prijateljske podrške našoj državi BiH, njenom suverenitetu i teritorijalnom integritetu, kao i europskim i NATO integracijama – istaknuo je Zvizdić.

Naglasio je da je zahvalan veleposlaniku Nelsonu na isticanju važnosti poštivanja vladavine prava, “što jeste i mora ostati jedan od ključnih prioriteta rada Vijećaa ministara i svih institucija BiH, kao i poticanju ostvarivanja većeg stupnja sigurnosti i prosperiteta u korist svih građana naše države”.

– Veleposlanik Nelson je u svom obraćanju poslao i važne poruke mira i stabilnosti, te naglasio značaj daljnjeg provođenja reformi u cilju realizacije ključnih unutarnjih i vanjskih prioriteta – ističe Zvizdić.

Istovremeno, izražava uvjerenje da će dobronamjerne poruke veleposlanika SAD-a u BiH jednako shvatiti sve političke snage u BiH kako ispunjenje uvjeta iz europske i NATO agende ne bi bilo dnevnopolitičko, već pitanje budućnosti BiH, naglašavajući kako “poruke veleposlanika Nelsona jasno ističu da reforme moramo provesti kako bi stvorili bolje i sigurnije društvo za sve građane”.

– Zbog svega navedenog, pozivam sve prijatelje Bosne i Hercegovine da, svi zajedno, naredne aktivnosti usmjerimo na prihvaćanje demokratskih standarda, posebno vladavine zakona i da još snažnije pokrenemo daljnju integraciju BiH u euroatlantske i druge međunarodne organizacije. Rad na zajedničkim ciljevima i vrijednostima treba biti naše zajedničko opredjeljenje – poručio je Zvizdić, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Related Posts