fbpx
Košarka

Zrinjski dobio pozivnicu za ABA2 ligu

Off 22
Aba2

Vodstvo ABA2 lige uputilo je pozivnicu Hrvatskom košarkaškom klubu (HKK) Zrinjski Mostar za sudjelovanje u novoj sezoni regionalne lige, no još se ne zna hoće li uprava kluba pozivnicu prihvatiti.

U drugom razredu regionalne lige u novoj sezoni nastupit će Borac Čačak, Dynamic, Helios, Lovćen, MZT, Novi Pazar, Rogaška, Široki, Spars, Split i Sutjeska.

Nakon što je došlo do fuzije Cedevite i Olimpije, ostalo je upražnjeno mjesto koje je trebala zauzeti Olimpija, a pozivnicu je dobio Zrinjski koji je u domaćem prvenstvu poražen u polufinalu od Sparsa.

“ABA liga prepoznala je dobar rad u HKK Zrinjski te nam je tijekom ponedjeljka stigla i pozivnica za nastup u novoj sezoni. Čekamo odluku Upravnog odbora o eventualnom igranju lige, ali mišljenja smo da Grad Mostar, koji je kandidat za Europsku prijestolnicu kulture, mora imati jedan brend kao Zrinjski koji će ga predstavljati na regionalnoj košarkaškoj sceni, ali isto tako bez potpore Grada i Županije nećemo biti u mogućnosti snositi troškove ovoga regionalnog natjecanja”, priopćio je Zrinjski.

Direktor Odjela za odnose s medijima u HKK Zrinjski Darko Smiljanić kazao je kako se odnos prema košarkaškom klubu nakon osvajanja povijesnog naslova prvaka Bosne i Hercegovine 2018. godine nije ni malo poboljšao. On je istaknuo kako, prije svega od potpore Grada i Županije, ovisi hoće li Zrinjski i treću godinu za redom igrati u ABA2 ligi.

Rasplet ove priče, naveo je Smiljanić, bit će poznat do kraja tjedna.

Izvor: FENA

Related Posts