fbpx
BiH, Vijesti

“Zlatni karat”: Prijedlog pritvora i zabrane za četiri osobe

Off 107
Foto: Ilustracija

Tijekom akcije Zlatni karat zaplijenjeno je više od 100 kilograma zlata, srebra i nakita, u vrijednosti većoj od 3,5 milijuna KM. Nakon ispitivanja biće upućen prijedlog pritvora za 3 osumnjičene osobe. Pritvor će biti zatražen zbog opasnosti od bjekstva i ometanja istrage, prikrivanje dokaza, te vršenje utjecaja na svjedoke ili saučesnike.

Za jednog osumnjičenog bit će predložena mjera zabrane, koja uključuje zabranu sastajanja sa osumnjičenima i svjedocima u predmetu.

U okviru opsežne akcije kodnog naziva „Zlatni karat“, koja se provodila u prethodna 2 dana na oko 60 lokacija diljem BiH, radom više policijskih agencija i poreznih institucija, zaplijenjeno je i privremeno oduzeto oko 60 kilograma zlata, 45 kilograma srebra, oko 2000 komada različitog nakita čija se vrijednost procijenjuje na više od 3,5 milijuna KM, te novac u iznosu od 60 000 KM, 40 000 eura, 6 pištolja i više pečata za obilježavanje nakita.

Osobe koje su pod istragom osumnjičene su za krijumčarenje velikih količina zlatnog i srebrenog nakita, utaju carinskih i poreznih dadžbina, te distribuciju nakita na ilegalnom tržištu, izvan zakonski propisanih i utvrđenih procedura.

Related Posts