Zanimljivosti

Palestinski par dao trojkama imena: Jerusalem, Glavni Grad i Palestina

Off 49
Jedan palestinski bračni par je reagujući na priznanje američkog predsjednika Donalda Trampa da je Jerusalem glavni grad Izraela odlučio da novorođene trojke nazove Jerusalem, Glavni Grad i Palestina.

Dječaci su dobili imena Jerusalem i Palestina, a djevojčica Glavni Grad, navode palestinski mediji.

Nidal al-Sikali i njegova supruga nisu imali dilema oko imena njihovih novorođenih beba. Kada se izgovore zajedno, tri imena se s arapskog mogu prevesti kao “Jerusalem je glavni grad Palestine”.

U izjavi za tursku novinsku agenciju Al Sikali je rekao da nije mogao naći ljepša imena za novorođenčad. On je objasnio da bi četvrtom djetetu, da ga je bilo, dao ime Vječni.

“Moj cilj je bio da potvrdim da je Jerusalem palestinski, arapski i islamski grad. Grad koji će zauvijek biti glavni grad naše zemlje”, rekao je ponosni otac trojki, aludirajući na pravo koje Palestinci polažu na istočni dio Jerusalema i namjeru da u njemu bude sjedište njihove države.

Dok su neki korisnici društvenih mreža kritikovali takvu odluku palestinskog para, smatrajući je glupom i radikalnom, drugi su napisali da im se dopada. Bilo je i onih koji su ocijenili da su imena za dječake sasvim prihvatljiva, ali da je pitanje kako će se osjećati djevojčica koja se zove Glavni Grad dok bude odrastala.

Related Posts