Zanimljivosti

Beč: Dva žutouha pingvina smještena u zološki vrt

Off 62
Foto: Eurocomm
Dva žutouha pingvina, u dobi od godinu dana, pronađena su na dvije različite plaže u Australiji. Krajem oktobra, pingvini Rocky i Howie stigli su u bečki zološli vrt.

Pingvini su bili iscrpljeni, povrijeđeni i pregrijani, te su prebačeni u bolnicu za divlje životinje u Sidneyju, gdje su se zahvaljujući profesionalnoj pomoći i brižnoj njezi brzo oporavili, saopćio je Eurocomm PR-Sarajevo.

– Na istočnoj obali Australije još nikada nisu nađeni pingvini. Da smo ih ovdje pustili na slobodu ne bi imali nikakve šanse za preživljavanje. U australijskim zoološkim vrtovima također nema žutouhih pingvina, a bez drugih pripadnika svoje vrste i mogućnosti razmnožavanja ova dva pingvina, Rocky i Howie, ne bi imali lijep život – rekli su iz australijske bolnice za divlje životinje.

Zato su zaposlenici bolnice krenuli u potragu za novim domom za svoje štićenike, a konačna je odluka pala na bečki zoološki vrt Tiergarten Schönbrunn u kojem već živi velika skupina žutouhih pingvina.

Nakon četrdesetodnevne karantene pingvini su pušteni u polarium, gdje su se odmah “sprijateljili” s pedesetak “pingvina starosjedioca“.

Related Posts