Moda/ljepota

Festival dizajna i umjetnosti MODAMO.kreARTiva ovog vikenda u Sarajevu

Off 355

Treći festival dizajna i umjetnosti MODAMO.kreARTiva koji će okupiti 60 izlagača koji proizvode artikle s MADE IN BIH etiketom, održavat će se ovog vikenda na platou ispred BBI centra u Sarajevu.

Nakon dva uspješno održana izdanja u Mostaru, Festival dizajna i umjetnosti, MODAMO.kreARTiva dolazi u Sarajevo. Danas i sutra na Trgu djece Sarajeva vas očekuje pravi mali kreARTivni grad unutar šatora površine od čak 400m2!

Na festivalu će se posjetiteljima prezentirati 60 visokokvalitetnih brandova domaćih kreativaca sa Made in BiH etiketom. Interes za predstavljanje na festivalu je bio ogroman, od 164 prijavljena branda, u skladu sa setom standarda formiranim kroz projekt, odabarno je 60 najboljih iz cijele Bosne i Hercegovine.

Nadamo se da će posjetitelji festivala uvidjeti snagu BiH kreativne industrije i važnost promocije lokalnih proizvoda koji po kvaliteti materijala i izrade ni po čemu ne zaostaju za sličnim proizvodima na inozemnom tržištu, navode iz MODAMO.info.

Festival dizajna i umjetnosti je posljednja aktivnost projekta MODAMO.kreARTiva koji su INTERA Tehnološki Park i Udruga Kreativa implementirali proteklih godinu dana, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih država u Bosni i Hercegovini. Festivalu su prethodile radionice u Sarajevu, Banja Luci i Mostaru, gdje su kreativci usvajali znanja o brendiranju, marketingu i plasiranju proizvoda na tržište.

Festival je oba dana za sve posjetitelje otvoren od 10:00 do 20:00, a svečano otvorenje planirano je za danas u 11:00. Festival je prodajnog karaktera, a ulaz je slobodan.

Related Posts