Gastro

Grude domaćin “Raštikijade 2017”

Off 37

Šesto izdanje manifestacije “Raštikijada 2017” bit će održano 4. novembra na “Agroturizmu Marića gaj” u Ružićima, kod Gruda.

“Raštikijada” je spoj takmičenje u pripremi jela od raštike i prezentacije kulture života u Hercegovini. Cilj je, naveli su organizatori, da se raštika nakon godina zaborava i zapostavljanja vrati na jelovnike restorana i porodične trpeze.

Samo takmičenje služi za upoznavanje s novim receptima jednog skoro zaboravljenoga jela, druženju ljubitelja tog jela te promociji istog.

Takmičari su privatni ljubitelji kuhanja kao i profesionalni kuhari, a njihova jela ocjenjivat će žiri sastavljen od uglednih gostiju iz Hercegovine, profesionalnih kuhara i turističkih radnika.

Pored promocije raštike, manifestacija služi i kao događaj za privlačenje turista. U sklopu manifestacije bit će priređen i bogat zabavni program uz tamburaše i kulturno umjetnička društva.

Prijava takmičarskih ekipa bit će moguća na sam dan manifestacije – od 15.00 do 16.00 sati, nakon čega slijedi kuhanje, te proglašenje pobjednika.

Related Posts