fbpx
Sport, Vijesti

Zenica: Otvoreno pojedinačno prvenstvo BiH u atletici

Off 42
Foto: Haris Badzic - Anadolu Agency

Atletski klub “Zenica” domaćin je pojedinačnog prvenstva Bosne i Hercegovine u atletici za seniore, na kojem će učestvovati preko 150 takmičara iz cijele zemlje.

Prema riječima trenera i sekretara u AK “Zenica” Aziza Kevelja danas će u Zenici nastupiti najbolji bh. atletičari.

“Danas će se ovdje održati izuzetno kvalitetna sportska manifestacija. Prijavljeni su takmičari iz 23 kluba iz BiH i dva kluba iz Srbije, van konkurencije. Ovdje će se pojaviti i Amel Tuka, prvo ime takmičenja, kao i Mesud Pezer, Hamza Alić, Kemal Mešić, Dejan Mileusnić, Abedin Mujezinović, Lucia Kimani te kvalitetni takmičari iz Srbije Asmir Kolašinac i Armin Sinančević. Sve što vrijedi u atletici pojavit će se danas ovdje i dobro je da niko nije odsutan, niko nije povrijeđen. Svi žele da postižu svoje najbolje rezultate na ovim kvalitetnim borilištima”, rekao je Kevelj.

Dodao je kako će Amel Tuka, najbolji bh. atletičar, nastupiti u konkurenciji na 400 metara.

“To nije njegova specijalnost, jer je to 800 metara, ali povremeno trči 400 metara i to je ove godine uradio već nekoliko puta. Svaki put je istrčao dobar rezultat, a to će, budite sigurni, i danas postići. On će sigurno istrčati dobru trku”, rekao je Kevelj.

Na prvenstvu je prijavljeno skoro 160 takmičara iz 23 kluba, a takmičit će se u svim olimpijskim disciplinama osim skoka s motkom, s obzirom da su, prema riječima Kevelja, uslovi za tu disciplinu nešto zahtjevniji te će ona biti održana na takmičenju u Banjoj Luci.

Izvor: Anadolu Agency (AA)

Related Posts