fbpx
BiH, Vijesti

Završeni građevinski radovi na obilaznici oko Brčkog

Off 143
Foto: Fena

Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti i javnih institucija Brčko Distrikta obišli su s predstavnicima Javnog poduzeća “Putevi Brčko” obilaznicu na kojoj su završeni građevinski radovi vrijedni više od 27 milijuna eura.

Riječ je o najvećem kapitalnom projektu na području ove lokalne zajednice, koji je realiziran u dijelu od naselja Gredice do Gorica u dužini od 18,86 kilometara. Pored toga, izgrađeni su i dodatni kilometri ceste.

Gradonačelnik Brčko Distrikta Siniša Milić izjavio je kako će ova prometnica doprinijeti da se rastereti promet kroz centar grada.

“Siguran sam kako će ona odgovoriti svojoj svrsi i namjeni. Postoje i inicijative, u zadnje vrijeme su intenzivirani razgovori o tome da uz ovu trasu bude buduća prometnica koja će povezivati Sarajevo i Beograd, za što smo veoma zainteresirani”, rekao je Milić.

Na samoj trasi izgrađeno je 19 objekata od čega 11 mostova duljine 35-320 metara, pet natputnjaka i tri potputnjaka, a izgrađeno je i šest raskrižja od čega su četiri kružna i dva raskrižja u razini.

Ravnatelj JP “Putevi Brčko” Miroslav Miškić naveo je da su urađena i 24 kilometra paralelnih cesta s lijeve i desne strane, regulacija 18 bujičnih vodotoka, te 23 kilometra cjevovoda s prorezom za unutarnju odvodnju.

Projekt je realiziran kreditnim sredstvima Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Nakon što su radovi okončani, slijedi tehnički pregled, pribavljanje upotrebne dozvole i puštanje u promet, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Brčko Distrikta.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže