fbpx
Nogomet

Zakarić: Ako pobijedimo Finsku, biće nam lakše protiv Italije

Off 50

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Trening kampu FK Sarajevo na Butmiru treći dan se priprema za predstojeće gostujuće susrete sa Finskom i Italijom u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na pres-konferenciji pred popodnveni trening novinarima su se obratili reprezentativci Goran Zakarić i Elvis Sarić.

Na pitanje da li očekuje da mu selektor Prosinečki ukaže povjerenje, Zakarić je kazao da je “uvijek na raspolaganju selektoru i da, kao i svi, želi da igra”.

– Selektor će izabrati one koji su najbolji u datom trenutku, a na nama igračima je da uvijek pružamo maksimum, te da opravdamo očekivanja kad dobijemo šansu. Najbitnije je da ostvarimo dobre rezultate bez obzira ko bude igrao. Ako svako od nas da sve od sebe vjerujem da možemo pobijediti u predstojećem važnom susretu protiv Finske – kazao je Zakarić.

Najbolji strijelac Premijer lige BiH u sezoni 2017/18. naglašava da je bh. tim trenutno fokusiran na prvi susret s Finskom.

– Važne su nam obje utakmice, ali prva prepreka je Finska i sada o njoj razmišljamo. Ako pobijedimo tu utakmicu biće nam lakše i u Italiji. Nadam se da ćemo svi biti na nivou na kojem trebamo da budemo i da ćemo ostvariti pobjedu – izjavio je Zakarić.

Nakon što je propustio prethodno okupljanje zbog povrede, Sarić ističe da je na pripreme došao zdrav i spreman.

– Prošla su tri mjeseca od povrede, ali sad nemam nikakvih problema. Spreman sam i zdrav što je najbitnije – kazao je Sarić.

Kao i ostali reprezentativci naglašava da je susret s Fincima u prvom planu.

– Svi smo sad fokusirani isključivo na Finsku. Sa tri boda iz tog meča imali bismo velike šanse za za plasman koji želimo. Finska je čvrsta i dobro organizirana ekipa, ali vjerujem da imamo kvalitet i da ćemo ostvariti pobjedu. Protiv Italije ćemo svi imati veliki motiv.

Mnogi smatraju da to nije ekipa kao prije, ali sigurno da imaju kvalitet i neće biti lako. Ako pobijedimo Finsku sigurno da će nam biti lakše da igramo i protiv Italije – izjavio je Sarić.

Utakmica Finska – BiH će biti odigrana 8. juna, dok je meč protiv Italije na rasporedu tri dana kasnije.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže