fbpx
BiH, Vijesti

Vlada RS o borbi protiv sajber kriminaliteta

Off 24

Vlada Republike Srpske trebalo bi na današnjoj sjednici da razmatra Nacrt strategije za borbu protiv sajber kriminaliteta u Republici Srpskoj od 2019. do 2023. godine.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga uredbe o načinu uskladištenja, čuvanja i raspolaganja robom oduzetom u postupku inspekcijskog nadzora, Prijedloga odluke o davanju saglasnosti na prodaju stalnih sredstava, te informacije o realizaciji Osnova programa socijalnog zbrinjavanja radnika za 2018. godinu.

Na dnevnom redu je informacija o potpisivanju Memoranduma o saradnji u oblasti demografije i populacione politike između kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku Srbije i Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga odluke o prvom dugoročnom kreditnom zaduživanju Republike Srpske u 2019. godini kod domaćih i inostranih kreditora u iznosu od 90.000.000 KM, kao i Prijedloga odluke o odobravanju sredstava za socijalno zbrinjavanje radnika, u ukupnom iznosu od 512.155 KM.

Ministri bi trebalo da razmatraju i mišljenja po inicijativi za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti pojedinih članova Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca Republike Srpske.

Related Posts