fbpx
BiH

Vlada Kantona Sarajevo u stalnom zasjedanju

Off 89
Vlada Kantona Sarajevo (KS) odlučila je danas da će zatražiti pomoć od policijskih službi iz drugih kantona kako bi se građani osjećali sigurno, saopšteno je na vanrednoj konferenciji za medije održanoj u Sarajevu. Ministar unutrašnjih polsova Admir Katica kazao je da će Vlada KS do o končanja potrage, biti u stalnom zasjedanju, te da je formiran tim koji će sarađivati s operativnim štabom.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto rekao je da će Vlada osigurati sva potrebna materijalna sredstva. Tim, koji čine ministri finansija Amel Kovačević, unutrašnjih poslova Admir Katica i pravde i uprave Lejla Brčić, ima zadatak da bude u kontaktu sa operativnim štabom MUP-a KS, odnosno Upravom policije.

Forto je rekao da će posebno biti osigurani vrtići i škole. Također, svim medijima će biti dostavljena potjernica sa slikom osumnjičenog i podacima kako i gdje građani mogu prijaviti da su ga vidjeli.

“Pozivamo građane da se uključe u potragu, a Vlada će tokom dana razmotriti mogućnost davanja nagrade za onoga ko ponudi informaciju koja će dovesti do izvršioca krivičnog djela”, kazao je Forto.

Ovom prilikom je je naglašeno kako je jedan od prioriteta osiguravanje Olimpijskog festivala mladih (EYOF). MUP Kantona Sarajevo tražio je dodatno angažovanje ljudstva, kako bi sve proteklo sigurno.

Komesar MUP-a Mevludin Halilović rekao je da je uprava MUP-a KS zajedno sa federalnom policijom pretražuje Suhodol. Govoreći o osumnjičenom Edinu Gačiću, on je rekao da se radi o osobi koja je prethodno počinila i krivično djelo na području Konjic.

U potragu su uključena i ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog, Zeničko-dobojskog i Hercegovačko-hercegovačkog kantona.

 

Related Posts