fbpx
BiH, Vijesti

Višković pozvao direktore šumskih gazdinstava da daju ostavku

Off 16
Foto: Fena, arhiva

Premijer Republike Srpske Radovan Višković pozvao je direktore 18 šumskih gazdinstava koja posluju negativno da sami napuste funkcije jer je cilj institucija stabilizacija preduzeća “Šume Srpske”, koje je u prvih šest mjeseci imalo gubitak od 2,6 miliona KM.

Višković je, nakon tematske sjednice Vlade RS u Banjaluci na kojoj je razmatrana Informacija o stanju u šumarstvu u RS, rekao da su usvojeni zaključci sa ciljem stabilizacije preduzeća “Šume Srpske”.

“Očekujem od javnih preduzeća da posluju pozitivno i da RS od njih ima dobit, odnosno da uplaćuju dividendu”, naglasio je Višković.

On je napomenuo da je rukovodstvo “Šuma Srpske” sada pod lupom i da zaključci Vlade, među kojima je i onaj da ovo preduzeće mora efikasno funkcionisati, moraju biti sprovedeni.

“Ne možemo tolerisati gubitke, bahato ponašanje pojedinih direktora, kriminal u pojedinim gazdinstvima, krađu šume i imovine. Od menadžmenta `Šuma` zatraženo je da što više kontroliše rad u šumskim gazdinstvima od uprave do radnika. Sve ćemo pomno pratiti i preduzimati mjere da bi došli do toga da više ne bude gubitaka”, kaže Višković.

On je napomenuo da resorni ministar i menadžment “Šuma” imaju punu podršku u rješavanju problema.

Prema njegovom mišljenju, potrebno je dati prostor onima koji su sposobni i žele da rade.

Premijer Srpske je kao pozitivan primjer naveo Šumsko gazdinsvo “Klekovača” koje je prije dvije godine katastrofalno poslovalo, a sada je najbolje gazdinstvo.

Direktor “Šuma Srpske” Slaven Gojković rekao je da je entetska Vlada dala punu podršku upravi i nadzornom odboru ovog preduzeća, kao i resornom ministarstvu u rješavanju postojećih probema.

On kaže da u narednom periodu može doći do smjene direktora gazdinstava i naveo da negativno posluju “Romanija” sa Sokoca, “Vrbanja” iz Kotor Varoši i još 16 gazdinstava.

IZVOR: SRNA

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže