Vijesti

UKC RS uskoro dobija nove inkubatore i aparate za izdajanje

Off 39
Vlada Republike Srpske će obezbijediti potrebna sredstva za nabavku električnih aparata za izdajanje majčinog mlijeka, te nove inkubatore, koje će donirati Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra RS, izjavila je entitetski premijer Željka Cvijanović.

“U Vladi smo odlučili da, povodom Svjetske nedjelje dojenja, pomognemo Kliniku za ginekologiju i akušerstvo i Kliniku za dječije bolesti nabavkom aparata za izdajanje. Budući da je riječ o bolničkim aparatima, u saradnji sa Kliničkim centrom započeli smo procedure nabavke. Vlada će obezbijediti novac, a Klinički centar će sprovesti procedure nabavke”, rekla je Cvijanović.

Ona je dodala da će novi aparati pomoći majkama da lakše i bezbolnije doje djecu, te da će Vlada obezbijediti nabavku pet novih inkubatora sa monitorima za bebe.

Prema njenim riječima, plan Vlade je da nastavi ulaganje u Kliniku za ginekologiju i akušerstvo, čije će opremanje i modernizacija biti prioritet u narednoj godini.

Kako je rekla, cilj je da za godinu, dvije, na Paprikovcu bude napravljen zdravstveni objekat koji može parirati najboljim objektima tog tipa u svijetu.

Generalni direktor UKC-a RS Vlado Đajić zahvalio je Vladi što će donirati opremu za unapređenje rada, kao i za ukupnu podršku koju pružaju UKC-u.

Uz niz mjera pronatalitetne politike, Vlada je donijela i odluku o dodjeli naknade od 405 BAM mjesečno za nezaposlene porodilje.

Related Posts