Svijet

Trump nije htio da odgovori na pitanja o vulgarnom rječniku

Off 17
Foto: Arhiv
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp (Trump) danas nije htio da odgovori na pitanja o korištenju vulgarnog rječnika kada je govorio o zemljama iz kojih u SAD dolaze migranati, poput Haitija i afričkih država.

Novinari su to Trampa pitali u Bijeloj kući tokom potpisivanja proklamacije u čast Dana Martina Lutera Kinga Juniora. Za tog afroameričkog borca za ljudska prava ubijenog 1968. godine Tramp je rekao da je “veliki američki heroj”, navodi Asošiejted pres.

Američki predsjednik nije odgovorio na nekoliko pitanja o jučerašnjem incidentu, uključujući i da li je koristio vulgarni rečnik da opiše afričke države i da li je rasista.

Tramp se sinoć na sastanku s kongresmenima o imigraciji, prema navodima Vašington posta, na vulgaran način izrazio o zemljama kao što su Haiti, Salvador i neke afričke države, kada je upitao zašto migranti dolaze odatle, a ne iz zemalja kao što je Norveška.

Sastanak u Bijeloj kući na kojem je Tramp iznio te komentare održan je u nastojanju da se pronađe kompromis o imigraciji i rješenje o statusu nekoliko hiljada djece koja su ilegalno stigla u SAD.

Tramp je danas na Tviteru negirao da je koristio uvredljive izraze za afričke i latinoameričke zemlje, ali je priznao da je na sastanku o imigraciji koristio oštar rječnik.

Trampovu izjavu kritikovali su Ujedinjeni narodi i afričke države. Bijela kuća prethodno nije negirala da je Tramp koristio vulgarne riječi na jučerašnjem sastanku.

Related Posts