BiH, Svijet

Sofija: Šarović sa predstavnicom Svjetske banke o novim projektima u BiH

Off 63
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović predvodio je delegaciju BiH na međunarodnoj konferenciji „Jačanje regionalne saradnje na Balkanu“, koja je danas održana u Sofiji.

On je sa glavnom izvršnom direktoricom Svjetske Banke Kristalinom Georgijevom razgovarao o novim projektima koje će Svjetska banka ponuditi BiH u narednoj godini.

Skup na visokom nivou, u čijem su fokusu bili regionalni projekti i infrastrukturno povezivanje, sazvao je premijer Bugarske Bojko Borisov a učestvovali su i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, premijerka Srbije Ana Brnabić, premijer Albanije Edi Rama, predsjednik Kosova Hašim Tači i komesar za proširenje Evropske unije (EU) Johanes Han (Johannes Hahn).

Šarović je prethodno prisustvovao i radnoj večeri koju je organizovao predsjednik Vlade Bugarske Bojko Borisov na kojoj je istaknuta snažna posvećenost zemljama Zapadnog Balkana tokom predstojećeg predsjedavanja Bugarske EU, od januara naredne godine.

Related Posts