Svijet

Portugal: Uhapšeno nekoliko desetina “Anđela pakla”

Off 24
Nekoliko desetina članova moto-kluba “Anđeli pakla” uhapšeno je u racijama širom Portugala, u okviru istrage o aktivnostima međunarodne bajkerske grupe na polju nasilnog organizovanog kriminala.

U racijama je učestvovalo više od 400 policajaca, uključujući antiterorističke jedinice, saopšteno je iz policije.

Prema saopštenju, neki od članova grupe su “ekstremno opasni” i imaju obiman dosije i veliko iskustvo na polju nasilnog organizovanog kriminala.

Policija sprovodi istragu o napadu članova “Anđela pakla”, od kojih su neki stranci, na suparničku bajkersku bandu i njihove neonacističke saveznike, koji se dogodio u martu u blizini Lisabona.

Prema pisanju medija, vlasti vjeruju da je napad, u kojem je u restoranu u blizini portugalske prijestonice povrijeđeno nekoliko ljudi, dio borbe za kontrolu tržišta protivzakonitog oružja i trgovine narkoticima.

Racije su izvršene nekoliko dana pred godišnje okupljanje motorista u Farou, na jugu Portugala, gdje se svake godine okupi na hiljade bajkera iz cijele Evrope.

Moto-klub “Anđeli pakla”, koji je osnovan u SAD 17. marta 1948. godine, aktivan je širom svijeta, a ogranak kluba u Portugalu osnovan je 2002. godine.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže