Svijet

Kongresmenka Meng pristupila Grupi za BiH u američkom Kongresu

Off 80
Kongresmenka Grejs  Meng (Grace) pristupila je Grupi za BiH u američkom Kongresu, saopćilo je Savjetodavno vijeće za Bosnu i Hercegovinu (ACBiH).

Meng je u Kongresu predstavnica 6. distrikta iz Njujorka (New Yorka). Članica je nekoliko uticajnih komiteta u zakonodavnom domu SAD, uključujući potkomitete za vanjske poslove, trgovinu, pravdu i nauku. Meng je potpredsjendica Demokratskog nacionalnog komiteta (DNC) i prva azijsko-američka predstavnica iz New Yorka u Kongresu.

– Savjetodavno vijeće za BiH je počastvovani objaviti informaciju o članstvu kongresmenke Meng u Grupi za BiH. Njena podrška jedinstvenoj, demokratskoj i multietničkoj BiH je dobrodošla. Nadam se dobroj saradnji sa njom i njenim saradnicima u interesu bosansko-američke zajednice – izjavio je Nedim Musić, potpredsjednik ACBH.

Grupa za BiH u Kongresu već godinama, pod predsjedavanjem prijatelja BiH, kongresmena KrisaSmita (Chris Smith)  i kongresmenke Edi Bernis Džonson (Eddie Bernice Johnson), pruža podrušku neophodnim reformama u BiH i radi na jačanju uloge SAD u regiji.

Related Posts