Sud i tužilaštvo

Specijalni sud u Beogradu: U decembru nastavak suđenja za ratni zločin u Kravici

Off 29
Specijalni sud u Beogradu
Nastavak suđenja osmorici bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za ratni zločin nad civilima u mjestu Kravica kraj Srebrenice u julu 1995, biće nastavljen 13. decembra, odluka je Specijalnog suda u Beogradu.

“Planirano je da se proces nastavi saslušanjem optuženih”, rekla je predsjedavajuća sudskog vijeća, sutkinja Mirjana Ilić.

Prethodno je zamjenik tužioca za ratne zločine Miroljub Vitorović najavio u nastavku procesa desetak svjedoka, uključujući i ključna tri zaštićena svjedoka.

“Suština procesa sažeta je u svjedočenju ta tri svjedoka”, rekao je Vitorović, dok je odbrana optuženih iznijela primjedbe u vezi načina uzimanja iskaza tih očevidaca.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saučestvovanju su optuženi Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Po optužnici oni su, zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u mjestu Kravica, jula 1995. učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

Suđenje je počelo 6. februara ove godine, a optuženi koji se brane sa slobode odbacili su navode optužnice.

Related Posts