Sud i tužilaštvo

Slavenu Dakiću određen jednomjesečni pritvor

Off 29
Općinski sud Sarajevo (OSS), odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva Kantona Sarajevo, odredio je jednomjesečni pritvor Slavenu Dakiću, koji se sumnjiči za krivična djela – teška krađa i sprečavanje dokazivanja, potvrdila je Feni njegova advokatica Belma Balijagić Džuho.

Dakić je uhapšen u ponedjeljak na području Rogatice, a u utorak predan u nadležnost Tužiteljstva KS, gdje ga je u srijedu saslušao postupajući tužitelj. Nakon toga je održano ročište za određivanje pritvora.

Prema obrazloženju Tužiteljstva KS, pritvor osumnjičenom zatražen je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

Dakić je uhapšen u akciji u kojoj je pronađen i zaplijenjen crni terenac „Range Rover“, koji je spominjan kao vozilo koje su koristile osobe prilikom svirepog ubistva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u Sarajevu 26. oktobra.

Inače, Dakić je jedan od optuženih u akciji ‘Volan’, jedne od najvećih akcija u suzbijanju autokriminala, a u kojoj je optužen i Srećko Trifković, kojem je u međuvremenu određen pritvor zbog sumnje da se može dovesti u vezu s ubistvom sarajevskih policajaca.

Related Posts