Sud i tužilaštvo

Protiv dvije osobe podignuta optužnica za krivotvorenje novca

Off 31
Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Eldina Muhića i Senada Kličića iz Cazina, koji se terete za krivično djelo krivotvorenje novca.

Optužnica Tužilaštva BiH tereti optužene da su 9. marta 2016. godine, nakon što su prethodno pribavili krivotvorene novčanice od osobe s područja Cazina, koja je uz pomoć štampača načinila više novčanica u apoenima od 20 KM, 50 KM i 100 KM, lažni novac stavili u opticaj kao pravi.

Optuženi su sljedećeg dana u večenjim satima, u ugostiteljskom objektu u Cazinu, stavili u opticaj dvije krivotvorene novčanice u apoenu od 50 KM kao prave, na način da su platili račune za poručena pića radi dobivanja kusura u ispravnim novčanicama, da bi potom napustili navedeni lokal.

Prema navodima optužnice, shvativši da bi mogli biti otkriveni, pokušali su odbaciti krivotvorene novčanice u kantu za smeće. Tada su ih uočili policijski službenici PS Cazin, koji su prilikom pretresa  pronašli krivotvorene novčanice u apoenima 3×100 KM i 8×50 KM, kao i papir formata A4 na kojem su odštampane novčanice u apoenima 3×100 KM i 3×20 KM.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Related Posts