Sud i tužilaštvo

Predložen pritvor za Crnogorca osumnjičenog za krivotvorenje novca

Off 10
Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za državljanina Crne Gore, osumnjičenog za puštanje u opticaj krivotvorenog novca valute euro na području Čitluka.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužilac je uputio prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičenog Radule Popovića koji je rođen 1963. godine u Nikšiću.

Osumnjičeni se tereti da je 6. januara, na području Čitluka, nakon što je od njemu poznatih osoba, nabavio 26 krivotvorenih novčanica valute euro, u apoenima od 100 eura, došao u kasino te za krivotvoreni novac, uzimao tikete za igre na sreću, koje je nakon toga davao drugoj osobi, koja je na aparatu za naplatu podizala novac u valuti KM, te na taj način stavio u promet veću količinu krivotvorenog novca.

Osumnjičenog su uhapsili policijski djelatnici SIPA-e, nakon čega je izvršen pretres osumnjičenog, kao i objekata i vozila koje koristi.

Pritvor za osumnjičenog predložen je zbog opasnosti da bi mogao pobjeći iz BiH te na taj način, s obzirom da se radi o državljaninu druge zemlje, postati nedostupan bh. pravosuđu.

Prijedlog za određivanje pritvora upućen je Sudu BiH.

Related Posts