Sud i tužilaštvo

Ćosović nakon ispitivanja u policiji, predat Javnom tužilaštvu RS-a

Off 77
Benjamin Ćosović, osumnjičen za napad na dobojske policajce, predat je Republičkom javnom tužilaštvu, saopštila je portparol Tužilaštva Dragica Tojagić.

Tužilac Republičkog javnog tužilaštva će, nakon ispitivanja Ćosovića, odlučiti da li će izdati prijedlog za određivanje mjere pritvora osumnjičenom.

Ćosović je, zajedno sa Mustafom Hasanbašićem iz Tešnja, pucao na dvojicu policajaca Policijske uprave Doboj 9. marta, nakon čega je došlo do fizičkog obračuna.

Hasanbašić je uspio da pobjegne dok je Ćosović savladan i uhapšen, te sproveden u dobojsku bolnicu gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

Prilikom bjekstva Hasanbašić je od oteo taksi vozilo i uspio da izbjegne policijsku zasjedu na mostu preko rijeke Bosne i pobjegao ka Maglaju gdje je i uhapšen u subotu, 10. marta, oko 16.15 u mjestu Jablanica.

Nakon što su ga uhapsili pripadnici policije Zeničko-dobojskog kantona, on je u subotu tokom noći predat u Republičko javno tužilaštvo u Banjoj Luci, koje je predložilo mjere pritvora, a Okružni sud usvojio je prijedlog.

Ranije danas, Ćosovića su ispitali pripadnici policije Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, nakon čega je predat u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva.

Related Posts