Religija

Sarajevo: Večeras će biti održani tradicionalni Uskršnji i Vaskršnji koncert

Off 108
02:09

Večeras će u Sarajevu biti upriličena dva koncerta povodom najvećeg hrišćanskog praznika, Uskrsa, odnosno Vaskrsa. Organizatori su Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” i Hrvatsko kulturno društvo (HKD) Napredak.

Na Vaskršnjem koncertu, koji će biti održan u Svečanoj sali Doma oružanih snaga BiH sa početkom u 20 sati, nastupiće hor Smjera za crkvenu muziku i pojanje Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, koji vodi umjetnički rukovodilac i dirigent prof. Rade Radović i njihovi gosti.

HKD Napredak, svoj Uskršnji koncert organizuje u Narodnom pozorištu u Sarajevu, takođe u 20 sati, u saradnji sa Sarajevskom filharmonijom i Ambasadom Austrije u BiH.

Na programu će se naći djela Šuberta, Maskanija, Mocarta, Hendla i Mendelsona, a uz orkestar Sarajevske filharmonije izvešće ga sopranistice iz Austrije, Isabel Zibeher i Megan Kats, kao i domaći umjetnici, sopranistice Vedrana Šimić i Ana Babić, te bas Ivica Šarić.

Najavljena je praizvedba orkestarskog djela “Uskrsna poema”, mladog i talentovanog bosanskohercegovačkog kompozitora Tonija Toplana, specijalno nastalog za ovu priliku.

Orkestrom Sarajevske filharmonije dirigovaće Nada Matošević Orešković iz Hrvatske.

Related Posts