Religija

Biskup Komarica povodom Božića odaslao poruku milosrđa, dobrote i ljubavi

Off 196
Biskup banjalučki Franjo Komarica obratio se božićnom porukom u kojoj poziva na njegovanje čovjekoljublja, milosrđa, dobrote i ljubavi. U poruci Komarica čestita Božić i Novu godinu.

Biskup ističe da se u BiH i u svijetu uočava pomanjkanje želje da se pokaže briga za drugoga. Nemali je broj duhovnih invalida, pa se “moramo truditi da mi ne budemo takvi”.

“Blagdan Božića je za svakoga ko ga želi ispravno slaviti, divna prigoda razmisliti na koju je izuzetnu, važnu ulogu na zemlji i u svemiru pozvan, da svojom suradnjom s utjelovljenim i u božićnoj noći u betlehemskoj štalici rođenim Spasiteljem svijeta Isusom Kristom ostvaruje i izgrađuje kraljevstvo njegove istine, njegove pravde, njegova čovjekoljublja, milosrđa, dobrote i ljubavi”, poručuje biskup Komarica.

On od srca želi da vjerodostojnih suvremenika i sugrađana bude što više za njihovo dobro i za zajedničko dobro svih ljudi u ovoj zemlji i po cijeloj zemaljskoj kugli.

“Čestit Božić i sveto Isusovo porođenje i mirom i blagoslovom Trojedinog Boga obdarena Nova godina spasenja svoj braći ljudima moljenicima Božjim, svim članovima moje Biskupije onima koji se nalaze na njenom području ili prisilno još uvijek izvan nje”, poručio je biskup.

On je već sada čestitao i “kršćanskoj braći i sestrama” koji Kristovo rođenje slave po starom julijanskom kalendaru.

Related Posts