Region

Turudić: DORH odustaje od ispitivanja “jednog ili dva svjedoka” u aferi Agrokor

Off 22
Ivan Turudić
Predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić potvrdio je danas medijima kako ima informaciju da je Državno odvjetništvo odustalo od ispitivanja “jednog ili dva svjedoka” u aferi Agrokor zbog koje je u remetinečkom zatvoru u srijedu navečer završio Ivica Todorić.

“DORH je odustao od ispitivanja svjedoka koji još nisu ispitani”,izjavio je Turudić.

“Do mene je dopro glas da je odvjetništvo odustalo od ispitivanja jednog ili dva svjedoka. Znači da su svjedoci ispitani u ovom kaznenom predmetu”, kazao je Turudić za Novu TV.

Potvrdio je i da od Todorićeva dolaska u istražni zatvor počinje teći rok za uručivanje žalbe o kojoj odlučuje Županijski sud.

“Moglo bi se već u ovom tjednu odlučiti o produljenju ili ukidanju istražnog zatvora”, kazao je Turudić za Novu TV.

Podsjetio je da bi istraga trebala završiti “početkom godine” te da bi brzo nakon toga trebala uslijediti “državnoodvjetnička odluka hoće li se podići optužnica ili će se postupak obustaviti”.

Jadranka Sloković, Todorićeva advokatica najavila je da će Odbrane podnijeti zahtjev za ukidanje zatvora.

Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora pokrenuta je prošle godine zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna.

Istražni zatvor određen je jedino Ivici Todoriću i to zbog zbog utjecaja na svjedoke, a kako se doznaje u cijeloj istrazi neispitan je ostao tek jedan svjedok.

Related Posts