Region

Todorić ostaje u pritvoru zbog opasnosti od bijega

Off 14
Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora osumnjičen za izvlačenje više od milijardu kuna iz svoje nekadašnje firme, ostaje u istražnom zatvoru u koji je smješten nakon sinoćnjeg izručenja Hrvatskoj, odlučeno je danas na ročištu održanom na zagrebačkom Županijskom sudu, prenose hrvatski mediji.

Na ročištu zbog kojeg je Todorić dovezen iz pritvorske jedinice u Remetincu, istražni sudija odlučivao je o dva zahtjeva – prijedlogu odbrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svjedoka, ali i novom zahtjevu tužiteljstva da bivši čelnik Agrokora bude zadržan u zatvoru, ovog puta zbog opasnosti od bijega.

Todorićev pravni tim je pojasnio da mu je istražni zatvor određen zbog opasnosti od bijega te da sud nije prihvatio kauciju, jednaku onoj koja mu je ranije prihvaćena u Engleskoj.

Odvjetnica Sloković, koja je ranije danas posjetila Todorića u Remetincu, a potom došla i na Županijski sud, izjavila je da odbrana smatra kako nema argumenata za produžavanje istražnog zatvora. Dodala je i da Todorić nije bio u bijegu već da se “zatekao u Engleskoj”, ali i da u slučaju Agrokor nije bilo izvlačenja novca za privatni račun te da je sve ostalo u Agrokoru.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera i revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora.

Iako se nakon izručenja i smještanja u Remetinec nagađalo da će Todorić već u četvrtak biti ispitan u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu do toga nije došlo, prenosi Hina.

Related Posts