Region

Izrael potvrdio: Propala prodaja aviona “F-16 Barak” Hrvatskoj

Off 23
Foto: CROPIX
Izrael je zvanično obavijestio hrvatsko Ministarstvo da ne može dobiti odobrenje SAD za isporuku aviona “F-16 Barak” Hrvatskoj, izjavio je ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević.

“S obzirom na tu činjenicu, Ministarstvo će predložiti Vladi donošenje odgovarajućih odluka”, rekao je Krstičević nakon razgovora sa izraelskom delegacijom.

On je dodao da nije potpisan nikakav sporazum između dvije države i da nema finansijske štete za Zagreb.

Prema njegovim riječima, Hrvatska je “sve napravila ispravno” i za “ovu neočekivanu komplikaciju” nema nikakve odgovornosti s hrvatske strane, niti je Zagreb mogao uticati na nju.

“Ministarstvo odbrane Hrvatske i dalje je otvoreno za saradnju s partnerskom državom Izrael. Hrvatska i dalje ima političku volju da se zadrži sposobnost borbenog vazduhoplovstva koju smo razvili tokom rata. Uvjeren sam da će ova Vlada naći način kako to da realizuje”, rekao je Krstičević.

Posao u vezi sa prodajom 12 modernizovanih aviona “F-16 Barak” Hrvatskoj “zapeo” je kad su ga blokirale Sjedinjene Američke Države koje za probleme, prema nezvaničnim informacijama koje prenose hrvatski mediji, krive Izrael.

Related Posts