Region

Hrvatska: Otežana potraga za nestalim radnikom HE Plat

Off 48
Foto: Mostarski.ba
Loši vremenski uslovi, jak vjetar i veliki valovi, otežavaju potragu za trećim radnikom Hidroelektrane Plat, kod Dubrovnika, koji je nestao u požaru u četvrtak, izjavio je načelnik dubrovačke policije Ivan Pavličević.

Prema njegovim riječima, potraga je od ranih jutarnjih časova intenzivirana sa maksimalnim brojem ljudi, ali zbog vremenskih nepogoda policijska plovila ne mogu izaći na širi akvatorij, već samo brod Obalne straže Omiš.

Dodao je da je od 9.00 časova angažovan i jedan helikopter MUP-a.

U potrazi koja se odvija u akvatoriju od Kupara na zapadu do otvorenog mora kod otočića Mrkan, Bobara i Supetar, učestvuju policija, HGSS, sve vatrogasne jedinice i dobrovoljna vatrogasna društva sa juga Hrvatske, radnici HE Plat, mještani, ronioci i Obalna straža Omiš, a medicinski tim je u pripravnosti, prenosi Hina.

“Mještani nam mogu pokazati određena mjesta do kojih se može prići, jer na dijelu obale ne može se prići pješke. Ako dopuste vremenski uslovi, pripadnici HGSS-a će u ‘suvim’ odijelima i kajacima pretražiti litice na otočićima Mrkan i Bobara. Zbog bure nismo mogli ranije angažovati helikopter, a ne znam koliko će još moći biti u zraku”, rekao je Pavličević.

U požaru koji je u četvrtak ujutro oko 9.00 časova izbio u HE Plat nestala su tri radnika. Beživotno tijelo prvog pronađeno je u četvrtak oko 14.00 časova u odvodnom kanalu hidroelektrane, a drugog oko 22.00 časa na obali mora u Cavtatu. Za trećim se još traga.

Related Posts