Mladi

Pridružite se akciji “Upalimo svjetlo za mladost BiH”

Off 297
Simboličnim gašenjem i paljenjem svjetla na medijskoj fasadi Sarajevo City Centra te drugim lokacijama širom Bosne i Hercegovine, večeras će od 20.00 do 20.15 sati biti obilježen početak akcije nazvane “Upalimo svjetlo za mladost Bosne i Hercegovine”.

Podršku mladim ljudima pružit će i veliki broj javnih fakulteta, institucija i javnih ličnosti širom Bosne i Hercegovine.

Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini (EUSR) je i ove godine pokrenuo projekt za mlade simboličnog naziva “EU for You – E4U”, kojim angažuje studente dodiplomskih studija iz cijele zemlje u promociji pitanja od značaja za proces EU integracija.

“Pozivamo sve građane u Bosni i Hercegovini da simboličnim 15-minutnim paljenjem svjetla pruže podršku svim mladim ljudima u Bosni i Hercegovini u njihovim nastojanjima da sebi osiguraju bolje sutra. Svoju podršku građani mogu zabilježiti slikom ili kratkim videom koje će postaviti na svoje profile na društvenim mrežama sa #UpalimoSvjetlo i #E4U ili tagovati zvaničnu Facebook stranicu projekta i Instagram profil – E4U – saopćeno je iz Ureda specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

U okviru ovog projekta, ambasador Evropske unije u našoj zemlji Lars-Gunnar Wigemark posjetio je osam javnih univerziteta u Sarajevu, Zenici, Bihaću, Mostaru, Tuzli, Banjoj Luci i na Palama i razgovarao sa studentima o perspektivi mladih u Bosni i Hercegovini.

Studenti će u nastavku projekta uz pomoć svojih akademskih mentora i eksperata na projektu, raditi na izradi javnih kampanja koje ilustriraju percepciju mladih o socio-ekonomskim reformama, posebno u oblasti obrazovanja, zapošljavanja i poduzetništva.

Projekt će trajati do proljeća naredne godine, kada će biti proglašena najbolja studentska kampanja. Pobjednička ekipa će osvojiti studijsko putovanje u Bruxelles.

Related Posts