Dijaspora

Reis Kavazović u posjeti Sjevernoj Americi: Otvorena džamija u Atlanti

Off 120

Nova džamija i Bošnjački kulturni centar otvoreni su u Atlanti (Lawrencevill, Georgia) u Sjedinjenim Američkim Državama, a sagradili su ih Bošnjaci okupljeni u Islamskoj zajednici Bošnjaka Sjeverne Amerike.


Svečanosti otvorenja prisustvovao je i reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović s delegacijom Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

“Mi smo jedan narod, jedna zajednica, imamo jednu domovinu, svi smo mi njeni sinovi i kćeri. Bosna nije samo država, Bosna je ideja i više od zemlje, i ko to nosi u srcu, bez obzira na to gdje živjeli, na kojoj strani svijeta, je njen sin i kći. Vaša djeca koja rastu u Americi, učite ih da ima zemlja Bosna, njihova domovina i neka to dobro znaju”, istakao je Kavazović.

Također je naglasio važnost poštivanja zemlje u kojoj žive, poštivanja Amerike, koja je mnogo pomogla BiH kada joj je bilo najteže.

“Mi znamo da je to tako jer su grobovi američkih sinova po Bosni dokaz tome, američka krv se također prolijevala po Bosni i mi im moramo na tome biti zahvalni”,  kazao je Kavazović.

Kavazović i delegacija Rijaseta prisustvovali su sjednici Sabora Islamske zajednice Bošnjaka u Sjevernoj Americi koja je organizirana u novosagrađenom centru, piše MINA.

Related Posts