Dijaspora, Nogomet

Danski grad Hobro domaćin 12. Svjetskog prvenstva bh. dijaspore u futsalu

Off 111

Danski grad Hobro biće domaćin 12. svjetskog prvenstva bh. dijaspore u fudbalu od 5. do 7. juna i tom prilikom ugostiće najbolje fudbalere bh. porijekla koji žive van granica domovine, saopćio je organizato turnira Svjetski savez dijaspore BiH (SSDBiH).

Domaćin turnira je Savez bh. udruženja u Danskoj – SBHUD, a pokrovitelji su po sedmi put Nogometni savez BiH te Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Dosadašnja prvenstva organizovana su u Lincu u Austriji (tri puta), Antverpen u Belgiji, Minhen u Njemačkoj, Birmingham u Velikoj Britaniji, Luksemburg, Velika Kladuša, Biella u Italiji, Vesterase u Švedskoj i Ljubljani u Sloveniji.

U ime domaćina prvenstva, predsjednik organizacionog odbora Edin Hajder kazao je kako će ovo biti “do sada najbolje organizovano prvenstvo”.

Zanimanje za turnir je veliko, u Dansku dolaze bh. reprezentacije iz Njemačke, Austrije, Italije, Turske, Belgije, Holandije, Engleske, Švedske, Danske, Norveške i Finske.

Izvlačenje parova i rezultati 12. svjetskog prvenstva bh. dijaspore u malom fudbalu moći će se pratiti na web stranici Saveza dijaspore BiH “www.bihdijaspora.com” ili preko Facebook grupe SSDBIH “https://www.facebook.com/groups/160076310890/“.

Related Posts