Crna hronika

Sedamnaesti dan potrage za Aldinom Mulićem

Off 41
Sedamnaesti dan se traga za tijelom Aldina Mulića, koji je 13. decembra upao u nabujalu Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta. Pretražuje se dio od Podnovlja do Starog mosta na području opštine Modriča. Zbog vremenskih uslova, potraga je nastavljena smanjenim intenzitetom.

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) uputila je zahtjev Republičkoj upravi civilne zaštite (RUCZ) Republike Srpske za pomoć u osmatranju obale rijeke Bosne na području opštine Modriča. Dogovoreno je da ronioci iz Ronilačkog kluba “Vidra”, sa četiri pripadnika i jednim čamcem, učestvuju u potrazi.

Pretražuje se dio od Podnovlja do Starog mosta.

Prema informaciji Odjeljenja za javnu sigurnost, pododjela za zaštitu i spašavanje Brčko Distrikta, u toku jučerašnjeg dana bila su angažovana njihova četiri čamca s posadama, uz podršku sa kopna, te uz pomoć dvije nevladine organizacije. Oni su pretražili obje strane rijeke Save, tako da za danas nemaju planiranih aktivnosti vezanih za potragu.

Podsjetimo, Aldin Mulić upao je u Miljacku u ranim jutarnjim satima, 13. decembra. Irhan Fočo skočio je za njim u rijeku u namjeri da ga spasi, ali je i on te noći nestao. Njegovo tijelo je nađeno 14. decembra u rijeci Bosni kod Visokog. Fočo je ukopan na Gradskom groblju Vlakovo.

Related Posts