Crna hronika

Na ekskurziji u Italiji lakše ozlijeđena djeca iz Istočne Ilidže, vozač autobusa poginuo

Off 394
Foto: GDA
U saobraćajnoj nesreći, koja se jutros prije 06.00 sati dogodila u okolini italijanskog grada Breša (Brescia), a u kojoj je učestvovao autobus koji je prevozio đake iz Istočnog Sarajeva, poginuo je vozač autobusa, a 22 djece je povrijeđeno, potvrdili su Feni iz Ambasade BiH u Italiji.

“Prema informacijama sa kojima raspolaže Ambasada BiH, jutros rano u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu u provinciji Breša učestvovao je autobus firme Globtour. U autobusu je bilo 50 đaka iz Istočnog Sarajeva, u pratnji dva profesora. Jedan od vozača je poginuo, a 22 djece je povrijeđeno i nalaze se u nekoliko bolnica u provinciji. Profesori nisu povrijeđeni”, kazala je Feni ministrica-savjetnica u Ambasadi BiH u Rimu Gildžana Tanović.

Dodala je da je 34 djece koja nisu povrijeđena trenutno smješteno u lokalnoj školi, a tokom dana će biti prevezeni u Padovu.

“Ambasada BiH u Italiji stupila je u kontakt sa gradonačelnikom Manerbia i sa generalnim konzulatom BiH u Milanu, a ostvaren je i kontakt sa drugim vozačem autobusa. On je zadržan u policiji, dok se ne razjasne sve okolnosti. Policija je osigurala i prevodioca”, kazala je Tanović. Napomenula je da se “sve lične stvari putnika i pasoši još nalaze u autobusu”.

Tanović je napomenula i da se vicekonzulica BiH u Generalnom konzulatu u Milanu uputila na mjesto nesreće i da će uspostaviti kontakt sa profesorima i djecoma koja nisu povrijeđena.

“Ambasada BiH u toku dana očekuje i zvanični dopis italijanskih organa. Sve što je potrebno da nam upute mi čekamo u toku dana”, kazala je Feni Tanović.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže