Crna hronika

Maglaj:U toku potraga za mladićem koji je “opelom” sletio u rijeku Bosnu

Off 29
Pripadnici specijalizirane policijske jedinice za dejstva na vodi i pod vodom MUP-a ZE-DO  kantona od ranih jutarnjih sati tragaju za nestalim 20-godišnjim mladićem E.O,  nakon što je automobilom  “opel astra” sletio u rijeku Bosnu u Maglaju.

 

Pripadnici specijalizirane policijske jedinice za dejstva na vodi i pod vodom MUP-a Zeničko-dobojskog kantona od ranih jutarnjih sati tragaju za nestalim 20-godišnjim mladićem E.O., rođen 1998.godine iz Maglaja, a njegovo prazno vozilo jutros su iz vode rijeke Bosne, u maglajskoj ulici Srebreničkih žrtava rata, izvukli pripadnici Jednice za specijalne namjene MUP-a ZDK i Vatrogasne jedinice Maglaj.

U toku noći, oko dva sata i 50 minuta, vozilo marke “opel astra”, vlasništvo A.O. iz Maglaja, sletilo je sa ceste u rijeku Bosnu i odmah je dojavljeno dežurnoj policijskoj službi, maglajskim vatrogascima i medicinskom timu Doma zdravlja Maglaj.

Nakon dojave istražni mješoviti policijski timovi poduzeli su aktivnosti na eventualnom pronalasku nestale osobe na nekoliko gradskih lokaliteta s pretpostavkom da bi se mogao nalaziti na određenim adresama, ali mladić nije pronađen.

Istraga je  u toku. Kako navodi dežurni službenik policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, nekoliko timova specijalizirane ronilačke jedinice i dalje istražuje rijeku Bosnu nizvodno od mjesta udesa.

Related Posts