Crna hronika

Maglaj: Nastavljena potraga za nestalim Esadom Omersoftićem

Off 144
Potraga za nestalim Esadom Omersoftićem koji je u noći 31. decembra na 1. januar oko tri sata ujutro očevim vozilom sletio u rijeku Bosnu kod Maglaja nastavlja se i danas od ranih jutarnjih sati, saopćeno je iz Federalne uprava civilne zaštite (FUCZ).

Putničko motorno vozilo je pronađeno i izvađeno iz korita rijeke Bosne, a Omersoftić se od tada smatra nestalim.

Bez obzira na nepovoljne vremenske uvjete (kiša sa susnježicom), potraga nije obustavljena, a u njoj učestvuju pripadnici FUCZ-a, sa dva raft čamca i jednim čamcem sa motorom, pripadnici Profesionalne vatrogasne jednice Maglaj sa 14 pripadnika i potrebnom opremom, pripadnici policije MUP-a ZDK, Specijalna jedinica za spašavanje na vodi i pod vodom, kantonalna Služba zaštite i spašavanja na vodi i pod vodom sa posadom čamca od pet osoba, kao i Službe civilne zaštite Općine Maglaj, sa Službom zaštite i spašavanja na vodi i pod vodom sa čamcem.

Potraga će se vršiti od mjesta nesreće pa nizvodno uz korito rijeke Bosne.

Načelnik općine Maglaj, obratio se građanima Maglaja i zamolio sve one koji su u mogućnosti, a posebno one koji stanuju u blizini rijeke Bosne da vrše osmatranje obala i riječnog toka, kako bi unesrećeni bio pronađen.

Osim ove potrage i dalje se nastavlja potraga za nestalim tijelom Aldina Mulića, koji je 13. decembra 2017. godine, upao u rijeku Miljacku na Dolac Malti, u Općini Novo Sarajevo.

Related Posts