BiH, Formiranje vlasti

ZHŽ: Izabrani delegati za Dom naroda FBiH

Off 108
Skupština Županije zapadnohercegovačke izabrala je tri Izaslanika za Dom naroda Federalnog parlamenta: Mariju Iličić, Tomislava Mandića i Zdravka Bešlića, javlja reporter BHRT-a Nikola Bačić.

Prema odluci Središnjeg izbornog povjerenstva, iz ove županije u Dom naroda šalju se tri izaslanika- pripadnika hrvatskog naroda. Inače, u ovoj županiji vlast je najbrže uspostavljena a ovo je već četvrta sjednica županijske Skupštine.

Tomislav Mandić i Zdravko Bešlić predstavljali su ovu županiju u federalnom domu naroda i u prethodnom mandatu, dok je novo lice zastupnica iz Gruda, Marija Iličić. Troje zastupnika članovi su HDZ BiH, stranke koja u ovoj zupaniji ima većinsku vlast.

Prema odluci središnjeg izbornog povjerenstva da za popunu doma naroda federalnog parlamenta koristi popis stanovnistva iz 2013 i primjenjuje tzv pravilo 1:1:1 o minimalnoj zastupljenosti, sva 3 izaslanika iz ove zupanije bit ce hrvatske nacionalnosti.

ZHŽ se danas ipak pridruzila ZDK, TZK i KS koji su takoder na vrijeme dostavile svoje liste SIP-u, dok se na kandidate za federalni dom naroda iz ostalih županija još uvijek čeka.

Related Posts