BiH

Zbog bojkota SNSD-a i DNS-a sutra neće biti održana sjednica Doma naroda PSBiH?

Off 82

Sjednica Dom naroda Parlamenarne skupštine Bosne i Hercegovine najavljena za sutra najvjerovatnije neće biti održana zbog nepostojanja kvoruma. Naime, kako je za BHRT potvrdio zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Ognjen Tadić, rukovodstvo Doma je upoznato s tim da na sjednicu neće doći delegati Sredoje Nović i Nebojša Radmanović.

“Tačnije, najavili su izostanak, delegati Nović i Radmanović, a koliko sam razumio to se odnosi i na delegata Rodića. Ako nema kvoruma, jasno je da sjednica ne može biti održana”, rekao je Tadić.

Kolegij Doma naroda još se nije izjasnio da li će sjednice biti.

Delegati Sredoje Nović i Nebojša Radmanović dolaze iz Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), dok je Dragutin Rodić član Demokratskog narodnog saveza (DNS). Oni su ranije najavili da neće učestvovati na sutrašnjoj sjednici državnog parlamenta zbog pokretanja sada već odbačenog zahtjeva za reviziju presude u slučaju tužbe BiH protiv Srbije za genocid.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH na sutrašnjoj sjednici trebalo bi da razmatra principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Na dnevnom redu su i principi Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnom i međuentitetskom drumskom prijevozu, koji je predložilo Vijeće ministara BiH.

Related Posts