BiH, Privreda, Turizam

Vlada KS: Nadzorni odbor ZOI'84 hitno da vrati stare cijene ski-karata

Off 225
Vlada Kantona Sarajevo uputila je zahtjev Nadzornom odboru javnog preduzeća ZOI ‘84 sa današnje sjednice da hitno vrati cjenovnik ski-karata na prošlogodišnji nivo, uključujući i prodaju predsezonskih karata.

U saopštenju iz Press službe Vlade Kantona Sarajevo navodi se da Nadzorni odbor ZOI'84, kada bude provodio ovaj zaključak, mora voditi računa i uvažiti Vladinu argumentaciju koja se odnosi na činjenicu da je u Nacrtu budžeta KS za narednu godinu Vlada planirala sredstva namijenjena za podršku funkcionisanju ovog preduzeća.

“Ta planirana sredstva bi pokrila eventualne gubitke nastale stvaranjem novih troškova pri korištenju novoizgrađenog vertikalnog transporta i sistema vještačkog zasnježavanja”, navodi se u saopštenju Vlade Kantona Sarajevo.

Kantonalna Vlada je svojim drugim zaključkom formirala poseban tim u sastavu premijer Elmedin Konaković i ministri Mario Nenadić, Muharem Šabić, Jasmin Halebić, Mirvad Kurić i Mujo Fišo, te ih zadužila da u roku od sedam dana zajedno s menadžmentom ovog javnog preduzeća napravi dodatne konsultacije u cilju pronalaska rješenja za moguće smanjenje cijena ski-karata za posebne kategorije budućih korisnika usluga skijaških centara Bjelašnica i Igman.

Među ovim kategorijama, između ostalih, misli se na najmlađe i najstarije skijaše, sportiste, kao i one slabijeg materijalnog stanja, precizira se u saopštenju.

Ovi zaključci proizašli su nakon današnje zajedničke analize članova Vlade Kantona Sarajevo i zamjenika predsjednika Nadzornog odbora ZOI'84 Hamze Ajanovića, te direktora ovog kantonalnog javnog preduzeća Midhata Hubijara o formiranju cjenovnika ski-karata, zaključuje se u saopštenju iz Press službe Vlade Kantona Sarajevo.

Related Posts