BiH

Vlada FBiH pronašla rješenje: 44 rudara RMU Zenica idu u penziju!

Off 117
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (VFBiH) je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o odobravanju sredstava za uplatu doprinosa za 44 radnika JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo ZD RMU Zenica d.o.o. Zenica koji su stekli uvjete za odlazak u penziju.

Novčana sredstva koja će omogućiti penzionisanje rudara potiču od novčanih sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH.

Ovom Odlukom Vlada Federacije BiH je, u funkciji Skupštine Razvojne banke FBiH, odobrila da za doprinose za PIO/MIO, zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti, prema zakonskim propisima, bude doznačeno 2.597.859,22 KM za 44 radnika Rudnika mrkog uglja Zenica, koji su stekli uvjete za odlazak u penziju, a ne mogu je ostvariti zbog neuplaćenih doprinosa.

Za realizaciju odluke zaduženi su Razvojna banka Federacije Bosne i Hercegovine, Federalni zavod PIO/MIO, Porezna uprava Federacija BiH i Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radio - televizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže