BiH

Vanredna press-konferencija Vlade i MUP-a Kantona Sarajevo

Off 125
Edin Gačić više nije sigurnosna prijetnja za građane Kantona Sarajevo, izjavio je danas na vanrednoj konferenciji za novinare ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica.

Prema njegovim riječima, najmasovnija potjera provedena posljednjih godina dala je rezultat zahvaljujući zajedničkom radu svih policijskih agencija bez obzira na nadležnosti.

Halilović: Ključna je bila sinoćnja informacija OSA-e

Policijski komesar Kantona Sarajevo Mevludin Halilović rekao je da je istragu u ovom slučaju vodilo Kantonalno tužilaštvo, a postupajuća agencija bio je MUPKS.

Halilović je rekao da je već 10. februara, dan nakon ubistva policajca Mahira Begića, policija Tužilaštvu podnijela izvještaj i rasvijetlila to krivično djelo.

 

“Formirali smo operativni štab i krenuli u potragu za osobom koja je ubila pripadnika MUP-a i građanina kod Konjica. Bilo puno dojava, ali je sinoćnja informacija OSA-e rezultirala jednim operativnim planom. Jutros se krenulo u realizaciju, u pretres šireg lokaliteta na području općine Hadžići, prema Kiseljaku. Došli smo do relevantnog traga. Lice nije htjelo da se preda, došlo je do upotrebe sile pri čemu je lice ubijeno.” rekao je Halilović.

Jedan policajac lakše je povrijeđen, radi se okrznuću i nalazi se van životne opasnosti, rekao je Halilović, dodajući da su u toku uviđajne radnje.

Forto: “Ako nagrada ne bude isplaćena, sredstva ćemo raspodijeliti vezano za slučaj”

U potrazi je, kazao je kantonalni premijer Edin Forto, učestvovalo 1200 policijskih službenika iz različitih agencija, a pod vodstvom MUP-a Federacije BiH.

Vlada KS bila je u stalnom zasjedanju, kazao je Forto. On se zahvalio svim policijskim službenicima i građanima koji su zadržali mirnoću i pokazali da imaju povjerenje u nadležne organe Kantona Sarajevo.

 

“Poznato je da je za informaciju koja bi dovela do hvatanja Gačića bila raspisana nagrada. Sačekaćemo policijski izvještaj i razmotriti da li će ona biti isplaćena, ako ne bude, potrudićemo se da sredstva budu raspoređena vezano za ovaj slučaj, rekao je Forto.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže