BiH

Uhapšen pripadnik SIPA-e, Darko Marčetić, predao se Adnan Aličić

Off 243
Po nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici SIPA-e uhapsili su  osumnjičenog inspektora Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA a darka Marčetića,  u okviru   u okviru aktivnosti na procesuiranju osumnjičenih za zloupotrebu položaja i koruptivne aktivnosti.Tužilaštvu se predao i drugi osumnjičeni-Adnan Aličić.

 

U akciji je slobode lišen slobode Marčetić Darko rođen 1974. godine u Prijedoru, uposlen kao inspektor SIPA u Banja Luci. On je osumnjičen da je djelujući u dogovoru sa osobama koje su izvršile ilegalan uvoz sportskih medikamenata i određene količine opojne droge marihuana, zlouporabio svoj službeni položaj i od osumnjičenih iznuđivao novac, kako bi nezakonito posredovao u njihovoj zaštiti od kaznenog procesuiranja.

Tijekom istrage, utvrđeno je da je osumnjičeni zlouporabio mogućnost pristupa policijskim i drugim evidencijama, kako bi uzimao podatke koje je koristio prilikom iznude novca od osumnjičenih.

Nakon lišenja slobode izvršeni su pretresi objekata i prostorija koje koristi osumnjičeni.

Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga odučiti o daljim aktivnostima u predmetu.

Predao se i drugi osumnjičeni

U okviru predmeta u kojem jeuhapšen osumnjičeni inspektor SIPA, Darko Marčetić (1974.), Tužilaštvu  BiH predao se i drugi osumnjičeni u navedenom predmetu.

Osumnjičeni Adnan Aličić rođen 1979. godine u Ključu, bit će predat postupajućem tužiocu, te će nakon ispitivanja osumnjičenog biti donesena odluka o daljim aktivnostima u predmetu.

Osumnjičeni u predmetu na kojem rade Tužiteljstvo BiH i SIPA pod istragom su zbog kaznenih djela zloupotrebe položaja ili ovlasti i  iznude.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže