BiH

Ubijen Edin Gačić

Off 485
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo ubili su danas serijskog ubicu Edina Gačića, potvrdio je za BHRT federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara. Gačić je ubijen u mjestu Košćan, općina Hadžići. Sa mjesta događaja izvještava reporter BHRT-a Vedran Prodić.

U akciji je lakše ranjen jedan policajac.

Bjegunac je bio tražen zbog ubistva pripadnika Federalne uprave policije Mahira Begića u Suhodolu kod Tarčina i mještanina sela Podorašac kod Konjica Sauda Sultanića.

Potjera za Gačićem trajala je devet dana, otkako je prošlog ponedjeljka u blizini Konjica hladnokrvno ubio mještanina Sultanića, a potom u subotu uveče i policajca Begića, koji je bio angažovan na osiguranju Objekta za edukaciju kadrova Federalnog MUP-a na poligonu Suhodol, općina Hadžići.

Snimci: BHRT

U potrazi za osumnjičenim učestvovali su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, Hercegovačko-neretvanskog, Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona. Za obavijest koja bi dovela do hapšenja Edina Gačića Vlada Kantona Sarajevo namijenila je iznos od 50.000 KM.

Gačić je, inače, bio višestruki povratnik u zločinu – zbog ubistva saborca 1998., a potom i vlastite majke 2002. godine odslužio je zatvorsku kaznu.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže