BiH

Svjetska imena iz oblasti neurologije ovog vikenda stižu u Tuzlu 

Off 41
Foto: Arhiva, UKC Tuzla
U subotu i nedjelju Tuzla će biti domaćin 13. Neuroloških susreta, stručno edukativne manifestacije koja okuplja najistaknutije specijaliste iz zemalja regije.

Ideja, čija je realizacija počela 2010. godine, nastavlja se sa ciljem promocije neuroznanosti na ovim prostorima, prvenstveno razmjenom praktičnih iskustava stručnjaka sa najpoznatijih neuroloških klinika iz Hrvatske, Srbije i domaćina, Bosne i Hercegovine.

Ove godine, najavljeno je i učešće neurologa iz Danske.

Načelnik Klinike za neurologiju Univerzitetsko kliničkog centra (UKC) Tuzla doktor Dževdet Smajlović smatra da ovi susreti predstavljaju svojevrsno priznanje domaćim stručnjacima.

“Ako pogledate malo imena u ovom programu, najmanje je sedam, osam svjetskih imena neurologije, ljudi koji drže predavanja diljem svijeta i Evrope. Da tuzlanska neurologija ili Klinika za neurologiju i svojom ranijom tradicijom i sada to ne zavrjeđuje, ne bi se oni odazvali”, kazao je Smajlović.

Iako je programom predviđeno da 13. Tuzlanski neurološki susreti počnu u subotu u 9 sati u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla, već danas je na Klinici za neurologiju zakazano predavanje na temu glavobolja, dr. med. sc. Vlaste Vuković Cvetković, iz Centra za glavobolje iz Kopenhagena.

Za sutra je najavljena radionica o temi: “Blokada velikog okcipitalnog nerva”.

Related Posts