BiH, Kultura, Muzika

SPKD “Prosvjeta”: Tradicionalni Božićni koncert 05. januara

Off 306
Povodom nastupajućeg pravoslavnog Božića, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) „Prosvjeta” 05. januara u Narodnom pozorištu u Sarajevu organizuje tradicionalni, osmi po redu Božićni koncert, javlja reporterka BHRT-a.

Predstavnici SPKD „Prosvjeta” Savo Vlaški, predsjednik društva, Dejan Garić, predsjednik Upravnog odbora društva i Slobodan Šoja, član Upravnog odbora, te bariton Marko Kalajanović i kompozitor Toni Toplan danas su na konferenciji za novinare u Sarajevu najavili šarolik i zanimljiv koncertni program.

Član Upravnog odbora SPKD “Prosvjeta” Slobodan Šoja istakao je da su, kroz kulturu i kroz duhovnost, svom voljenom gradu željeli podariti koncert za pamćenje.

Na osmom po redu Božićnom koncertu će, između ostalih, nastupiti SPD „Sloga”, društvo koje proslavlja 130 godina postojanja, kao i gudački orkestar SPKD “Prosvjeta”, izvještava reporterka BHRT-a.

Bariton Marko Kalajanović nastupiće po drugi put na Božićnom koncertu i izvešće najpoznatije ruske romanse.

Kalajanović je na konferenciji za novinare rekao da su vrlo entuzijastično krenuli u pripremu koncerta koji će, kako je naglasio, biti pristupačan svima, a ne samo onima koji vole klasičnu muziku.

Karte za tradicionalni Božićni koncert SPKD “Prosvjeta” su u prodaji, a koncert počinje u 20 sati 05. januara u sarajevskom Narodnom pozorištu.

 

Related Posts