BiH

Snijeg i vjetar nanijeli veliku materijalnu štetu u Trebinju

Off 27
Nove snježne padavine donijele su probleme građanima u pojedinim dijelovima naše zemlje. U opštini Sokolac bez struje je tridesetak sela. Bez struje su i stanovnici opštine Han Pijesak. Zaustavljen je saobraćaj za teretna vozila na dionici puta Glamoč – Mlinište.

Snijeg i jak vjetar nanio je značajnu materijalnu štetu Centru za gazdovanje Kršem u Trebinju, gdje je uništen plastenik mediteranskog bilja. Zbog jakog udara vjetra, načinjena je materijalna šteta u trebinjskom gradskom parku.

Od sinoć je bez struje više od 14 sela na deset-kilovoltnom dalekovodu Kaljina, od Pustosela do krajnje tačke dalekovoda Bare, Vrhovine i Poretak, rekli su iz elektrodistributivne radne jedinice Sokolac.

Kako je saopšteno, na deset-kilovoltnom dalekovodu Sokolovići bez struje je tokom noći ostalo deset sela od Kusača do krajnje tačke – sela Bereg, dok su na dijelu dalekovoda Novo Selo bez napona četiri trafostanice, odnosno sela Berkovići, Palež, Vrapci i Donje Babine.

Do prekida električne energije došlo je zbog pada drveća na elektrovodove pod težinom mokrog snijega u šumovitim predjelima. Otklanjanje kvarova ide sporo zbog visokog snijega i neprohodnosti lokalnih puteva na tim područjima.

Prema riječima tehničkog rukovodioca elektrodistributivne radne jedinice Sokolac Bojana Kneževića, iako su ekipe od ranih jutarnjih časova na terenu, nemoguće je u toku dana otkloniti sve kvarove.

Stručni Saradnik za lokalne puteve opštine Sokolac Milanko Dobrilović rekao je da su u gradskom naselju očišćene saobraćajnice prvog reda prioriteta, te da će ostale ulice i lokalni putevi biti očišćeni tokom dana.

On je naveo da su mašine za održavanje puteva upućene prema centrima deset seoskih mjesnih zajednica, gdje je od juče palo i više od 40 centimetara novog snijega.

Prema podacimama Civilne zaštite, u centru Sokoca palo je 28 centimetara novog snijega.

Related Posts