BiH, Region

Trodnevna konferencija “Poduzetništvo i sloboda”

Off 50
Trodnevna konferencija “Poduzetništvo i  sloboda” počinje danas na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, saopćeno je iz Balkan Liberty Network.

Konferenciju će otvoriti bivši premijer Srbije i predsjednik Nove stranke Zoran Živković, uvodnim predavanjem o temi “Punoljetstvo 5. oktobra: Političke i ekonomske lekcije za region” u 18.00 sati.

Drugog dana konferencije govorit će se o značaju poduzetništva za ekonomski razvoj, ekonomskim politikama u BiH i zemljama regionama te ekonomskoj budućnosti i perspektivima regiona, a  panelisti i predavači bit će ugledni ekonomisti, poduzetnici i novinari iz svih zemalja regije poput prof. dr Slaviše Tasiša, prof. dr Ante Domazeta, Mijata Lakićevića, Edina Mehića, Velimira Šonje i
drugih.

Posljednji dan konferencije rezervisan je za radionice za studente te osnivačku skupštinu Balkan Liberty Networka.

Trodnevni događaj koji će se održati u Sarajevu, okupit će oko 100 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Srbije, kao i partnerskih zemalja, saopćili su organizatori.

Balkan Liberty Network naziv je krovne asocijacije balkanskih istraživačkih organizacija, think tankova i studentskih grupa koje će se u Sarajevo prvi put okupiti kako bi u akademskoj atmosferi  razgovarale o poduzetništvu i slobodi u regionu.

BLN čine organizacije: The Lucha Institute (Crna Gora), CEA  (Hrvatska), Ohrid Institute (Makedonija), Multi (Bosna i Hercegovina) te Liberalni forum (Bosna i Hercegovine) koji je domaćin i  organizator prve konferencije Balkan Liberty Networka.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže