BiH

Preporuke Međunarodne konferencije “Nacionalni javni radiotelevizijski servis BiH”

Off 481

Međunarodna konferencija „Nacionalni javni radiotelevizijski servis Bosne i Hercegovine“ uspješno je održana 13. i 14. juna u zgradi BHRT-a. Konferenciju je organizirao BHRT sa Udruženjem BH novinari, u saradnji sa Evropskim parlamentom, Vijećem Evrope, Uredom Vijeća Evrope u BiH, OSCE RoFM, OSCE-om u BiH, SEEMO, Evropskom federacijom novinara- EFJ, i sa Evropskom radiodifuznom unijom – EBU.

BHRT je bio domaćin događaju koji je okupio više od 100 učesnika iz Parlamenta BiH, Parlamenta Federacije BiH, Vijeća ministara BiH, Vlade federacije BiH, Vlade Republike Srpske, RAK-a, medija, međunarodne zajednice, ambasada, eksperata i drugih.

U radu Konferencije lično su učestvovali i Nils Mižnieks, komesar vijeća Evrope za ljudska prava, Tanja Fajon, članica Evropskog parlamenta i Christian Dan Preda, izvjestitelj Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu.

Konkretne i hitne akcije i mjere se preporučuju bh. vlastima i drugim akterima ukoliko ne želimo da put Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji bude zaustavljen.

Konferencija je bila veliki zajednički napor svih učesnika i rezultirala je sljedećim preporukama:


Preporuke Međunarodne konferencije “Nacionalni javni radiotelevizijski servis Bosne i Hercegovine” [PDF]


 

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radio - televizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže