BiH

Predsjednik Dodik umanjio plaću potpredsjedniku Salkiću

Off 214
Ramiz Salkić i Milorad Dodik
Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik danas je donio odluku prema kojoj je potpredsjedniku RS-a Ramizu Salkiću umanjena plaća za 20 posto.

Kako se navodi, odluka je donesena “zbog Salkićevog iznošenja notornih neistina koje nanose nemjerljivu štetu ugledu Republike Srpske, iz čijeg budžeta potpredsjednik Salkić prima plaću”.

Salkić je ranije danas rekao da entitetski predsjednik “radi na uspostavljanju oružanih formacija u Republici Srpskoj”, a to se, očigledno je, nimalo nije svidjelo Miloradu Dodiku.

Salkić: Dodik me nije birao, a za one koji jesu radit ću i bez plaće

“Milorad Dodik mora da zna da Ramiz Salkić nije čovjek koji se kupuje i prodaje”, odgovorio je Dodiku Ramiz Salkić nakon Dodikove odluke o umanjenju njegove plaće.

Salkić je Dodiku poručio da mora da zna da on nije taj koji ga je birao, niti taj koji će određivati za koju će plaću raditi.

“Mene su birali građani, i kada su oni u pitanju, dosljedno i vjedostojno branit ću njihove interese i s plaćom i bez plaće”, naglasio je Salkić za Fenu.

Ukoliko se Dodik zaista odluči da umanji njegovu plaću, Salkić poručuje da će svi koji u tome namjeravaju učestvovati morati ići na sud.

Related Posts