BiH

Potpredsjednik SDS-a: Dodik opet pokušava da napravi od sebe žrtvu

Off 27
Potpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Kostadin Vasić ocjenjuje da su posljednje izjave Milorada Dodika u kojima je naveo da je prisluškivan od strane bezbjednosnih službi BiH “samo još jedna u nizu njegovih prevara kojima u isto vrijeme pokušava da od sebe napravi narodnog heroja i najveću žrtvu“.

Podsjećamo, Dodik je u istoj izjavi za današnje izdanje beogradskih “Večernjih novosti” naveo da je “najprogonjeniji čovjek u Bosni i Hercegovini”.

“Realnost je sasvim drugačija i građanima je jasno da je Milorad Dodik kreator svih podjela u srpskom narodu i najveći saradnik pravosudnih organa Bosne i Hercegovine”, navodi Vasić u pisanoj izjavi za javnost.

U Vasićevoj pisanoj izjavi se dodaje da je po Zakonu o krivičnom postupku svaki sud dužan obavijestiti osobu kojoj je bila izrečena mjera o prisluškivanju, nakon provođenja mjere, a ukoliko nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice.

Vasić podsjeća da sud obavještava osobu koja je pod sumnjom, a nakon što prođe vrijeme određeno za prisluškivanje.

“Vrlo je simptomatično da je sud obavijestio Milorada Dodika o prisluškivanju nedugo nakon njegove odluke o povlačenju referenduma, čijim donošenjem je predsjednik Republike Srpske pokazao politički kukavičluk i svoju stvarnu brigu o Srbima kojima se sudi pred Sudom BiH”, smatra potpredsjednik SDS-a.

Postavlja se pitanje, kaže dalje Vasić, da li je Dodik „opet napravio neki dil sa Sudom BiH i Tužilaštvom BiH trgujući referendumom kao što je to uradio 2011. godine, kada je predmet izgradnje zgrada Vlade prebačen iz nadležnosti Tužilaštva BiH na Okružno tužilaštvo RS”.

Related Posts